latinica  ћирилица
23/03/2021 |  11:49 ⇒ 18:47 | Autor: RTRS

Cvijanović: Mnogo konstruktivnih prijedloga, izvršiće se određene obaveze (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je na sastanku sa ugostiteljima i frizerima usaglašeno nekoliko stvari, a da je najvažnije to što je iskazana briga prema zdravlju svih građana.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Usaglasili smo se o nekoliko važnih tačaka. Naravno, izražavamno brigu za sve stanovnike Srpske, jer i današnje brojke su alarmantne. Želimo da ovo sve prođeno sa što manje oštećenja. Svi smo na istom zadatku, kreirati odluke, sačuvati zdravstveni sistem, ali i radna mjesta u privredi. Mjere su iznuđene, ali proći ćemo svi zajedno ovo - istakla je Cvijanović.  

Dogovoreno je da Vlada Republike Srpske isplati doprinose za mart gdje postoji zabrana rada, istakla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, nakon sastanka sa predstavnicima Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva "Horeka" i Sekcije frizera i kozmetičara pri Zanatsko-preduzetničkoj komori Srpske.

Ona je navela da će biti razmotreno pitanje njihovog pristupa Garantnom fondu.

- Moramo sagledati i mogućnost reprograma određenih obaveza. Razumijemo njihove apele i sigurno je da će se izaći u susret zahtjevima koji se odnose na radno vrijeme, a u korist nam ide i nadolazeće lijepo vrijeme zato što će raditi bašte kafića - dodala je Cvijanović.

Kaže da su dobili mnogo konstruktivnih prijedloga, izvršiće se određene obaveze.

- Vjerujemo da, čim se steknu uslovi ići ćemo u postepeno otvaranje svih ovih poslova. Razumijemo njihovu brigu i vjerujem da ćemo svi zajedno izaći na kraj sa ovim problemima - navodi Cvijanović.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.