latinica  ћирилица
02/04/2021 |  07:23 ⇒ 07:24 | Autor: SRNA

Popusti u knjižarama na izdanja za djecu povodom Međunarodnog dana dječije knjige

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva tradicionalno će obilježiti 2. april - Međunarodni dan dječije knjige popustom u svojih 20 knjižara na određena izdanja za djecu.
Knjiga (Foto:www.zelenaucionica.com) -
Knjiga (Foto:www.zelenaucionica.com)

Građani će sutra moći da kupe, po popustu od 50 odsto, nagrađene knjige za djecu iz edicije "Sovica" i za 20 odsto jeftinije školsku lektiru i dječiju literaturu, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

- Epidemiološke mjere u vezi sa virusom korona ne dozvoljavaju nam veća okupljanja i promocije, ali smo uspjeli pronaći nekoliko načina da na simboličan način obilježimo ovaj dan - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je saradnik Zavoda iz udruženja "Izražajnost", glumac Milan Bosiljčić, izabrao jednu bajku Hansa Kristijana Andersena objavljenu u jednom od njihovih izdanja, koju će putem Zavodovog zvaničnog kanala na platformi "Јu tjub" podijeliti sa najmlađom publikom.

Tijana Dabić i Јasna Јovičić, autori izdanja "Moja predškolska knjiga" uz koju se predškolci od ove godine pripremaju za polazak u prvi razred osnovne škole, će u knjižari Zavoda u Bijeljini u Ulici Gavrila Principa broj 14, od 15.00 do 16.00 časova održati pojedinačno savjetovanje za zainteresovane roditelje.

To će biti prilika da roditelji dobiju informacije i savjete kako da na najbolji način uz ovo izdanje pripreme svoje predškolce za polazak u školu.

Autor hit knjige za najmađe "Kuća vremena" Јelena Kojović Tepić potpisivaće ovu zabavnu knjigu u knjižari u Banjaluci u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića 71 od 18.00 do 19.00 časova.

- Riječ je o modernoj bajci o pustolovinama mašte i odrastanja satkanoj od tananih niti dječijeg duha, oplemenjena dobrotom, igrom, smijehom i radošću - dodaje se u saopštenju.

Sve knjižare Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva rade po ljetnom radnom vremenu tako da zainteresovani mogu iskoristiti duže radno vrijeme maloprodajnih objekata kako bi pronašli nešto za svoje najmlađe.