latinica  ћирилица
02/04/2021 |  19:16 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Kostajnica: Na Dan opštine dodjeljena priznanja (VIDEO)

Kostajnica je kraj prošle godine pamti po zemljotresu koji je nanio veliku štetu ovoj pograničnoj opštini. Povodom Dana opštine, na svečanoj sjednici Skupštine opštine dodijeljena su priznanja institucijama, preduzećima i pojednicima, koji su Kostajnici pomogli nakon zemljotresa.
Kostajnica - Foto: RTRS
KostajnicaFoto: RTRS

Kostajnica dočekuje Dan opštine oporavljajući se od zemljotresa, koji je ovu lokalnu zajednicu pogodio krajem prošle godine. Procijenjena šteta je oko devet miliona maraka.

- Šteta je popisana, u toku je izrada elaborata. Po izradi elaborata Skuptšina opštiner će usvajati taj elaborat i taj elaborat se šalje dalje, znači, na Vladu Republike Srpske i tada ćemo krenuti sa kompletnom sanacijom posljedica koje su bile u opštini Kostajnica - naglasio je Nikola Јanjetović, načelnik Kostajnice.

Najviše opštinsko priznanje, plaketu, dobili su, između ostalih, predsjednica Srpske Željka Cvijanović, Vlada i premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Savjet ministara BiH i predsjedavajući Zoran Tegeltija.

- Mi smo zaslužnim građanima i pojednicima, odnosno pravnim i fizičkoim licima, koji su na određeni način pomogli u saniranju posljedica od zemljotresa, donijeli odluku kojom se tim pojednicima, fizičkim i pravnim lciima dakle, dodjeljuje 29 plaketa, 16 povelja i 183 zahvalnice - istakao je Miloš Šteković, predsjednik Skupštine opštine Kostajnica.

Zahvalnica opštine Kostajnica dodijeljena je Radio-televiziji Republike Srpske i Informativno-tehničkom centru u Prijedoru.