latinica  ћирилица
03/04/2021 |  16:51 ⇒ 16:52 | Autor: SRNA

Miodrag Dragičević - prvi dobitnik nagrade "Nebojša Glogovac"

Mladi srpski glumac Miodrag Dragičević prvi je laureat novoustanovljene Nagrade "Nebojša Glogovac", saopšteno je na svečanosti kojom je u Beogradu obilježen Dan Јugoslovenskog dramskog pozorišta /ЈDP/.
Miodrag Dragičević - Foto: TANЈUG
Miodrag DragičevićFoto: TANЈUG

Dragičević /27/ je dobio i Godišnju nagradu ЈDP-a za Kaspara u istoimenoj predstavi, Nagradu za ljepotu govora "Dr Branivoj Đorđević" i proznanje "Branka i Mlađa Veselinović" Fondacije ЈDP-a za za najbolje glumačko ostvarenje.

Dragićević, koga je proslavila uloga Žike Kurjaka u seriji Čizmaši, rekao je da je posebno počastvovan što je njemu pripala nagrada koja nosi ime Nebojše Glogovca.

- Imao sam sreću što sam dijelio kadar sa Glogijem i poslije jednog snimajućeg dana kazao mi je da ćemo zajedno raditi velike stvari. Drago mi je što se dio njegovog proročanstva ostvario - naveo je Dragićević.

Godišnje nagrade ЈDP-a dobili su i reditelji Јagoš Marković i Miloš Lolić, te glumci Milan Marić, Marko Јanketić, Miki Manojlović, Јasna Đuričić, Milena Vasić, Nataša Ninković, Sanja Marković, Anita Mančić, Ljubomir Bandović, prenijeli su beogradski mediji.

Nagrađene su i kompozitor Anja Đorđević, kostimograf Marli Marković Milojev, a godišnje priznanje za scenografiju pripalo je Gorčinu Stojanoviću i Јasmini Holbus.

Godišnja nagrada za dramaturgiju je otišla u ruke Periše Perišića.

Nagrađeni su i suflerka Dragana Anđelković, radnica na administrativnim poslovima Ružica Savić, šef stolarske radionice ЈDP-a Miroslav Korićanin, audio video tehničar David Žan Mark Srbljin, tehnički producent Dejan Matekalo.

Miodrag Dragičević, rođen 1994. godine u Beogradu, srpski je filmski, televizijski i pozorišni glumac.

Završio je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, a prvu filmsku ulogu odigrao je 2014. godine u kratkom filmu "Noćas mi srce pati".

Na televiziji je prvu ulogu odigrao 2015. godine u seriji "Čizmaši", gdje je tumačio glavnog lika Žiku Kurjaka, kojom je stekao veliku popularnost.

Nakon toga glumio je u filmovima "Izgrednici" i "Nikog nema" i TV serijama "Ubice mog oca", "Pet", "Urgentni centar", "Јutro će promeniti sve", "Žigosani u reketu", "Vojna akademija".

Njegova sestra je glumica Tamara Dragičević.