latinica  ћирилица
04/04/2021 |  07:48 ⇒ 11:14 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske: Policija stub bezbjednosti

Zvaničnici Republike Srpske uputili su čestitke povodom 4. aprila - Dana policije Srpske.
Republika Srpska (foto:@Vlada_Srpske) - Foto: Twitter
Republika Srpska (foto:@Vlada_Srpske)Foto: Twitter

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je 4. april - Dan policije, jedan od najvažnijih datuma koje obilježava Republika i da u očuvanju teško stečene slobode policija predstavlja stub bezbjednosti i čuvara poretka.

Ona je navela da se danas, uz veliku zahvalnost i poštovanje, srpski narod sjeća svih pripadnika policije koji su uz borce Vojske Republike Srpske, odbranili Republiku, a posebno onih koji su dali život ili dijelove tijela, štiteći svoj narod i slobodu.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je policija u proteklih 29 godina postojanja dala nemjerljiv doprinos očuvanju bezbjednosti i zaštiti ustavnog poretka Republike Srpske, štiteći imovinu i prava svih konstitutivnih naroda i građana.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković poručio je da je policija garant bezbjednosti Srpske i njenih građana i da Vlada Srpske ostaje čvrsto opredijeljena da u kontinuitetu radi na njenom daljem opremanju i modernizaciji.

Čestitku je uputio i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, navodeći da je policija Republike Srpske garant mira, vladavine prava i bezbjednosti svih građana Srpske.