latinica  ћирилица
04/04/2021 |  13:32 ⇒ 13:40 | Autor: RTRS

Širom Srpske obilježen Dan policije

Dan policije Republike Srpske - 4. april, obilježen je širom Srpske.
Parastos u Crkvi Svete Trojice, Prijedor - Foto: SRNA
Parastos u Crkvi Svete Trojice, PrijedorFoto: SRNA

Dan policije obilježen je služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na Centralno spomen-obilježje poginulim i nestalim pripadnicima MUP-a u Banjaluci, uz prisustvo zvaničnika Srpske.

Prethodno je kod spomen-obilježja ispred zgrade Policijske uprave Banjaluka, služen parastos, položeni vijenci i prislužene svijeće za 252 poginula pripadnika ove uprave.

U zvorničkoj Policijskoj upravi Dan policije obilježen je pomenom i polaganjem vijenaca na spomen-ploču 11 poginulih policajaca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i sjećanjem na policajca Dragana Đurića koji je prije šest godina poginuo u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u ovom gradu.

U Istočnom Sarajevu 4. april je obilježen pomenom i polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja ispred Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo i spomen-obilježja u mjestu Kula u Istočnoj Ilidži.

U Policijskoj upravi u Gradišci služen je parastos, a potom su položeni vijenci kod spomen-ploče poginulim policajcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Policijska uprava Prijedor obilježila je Dan policije parastosom u Crkvi Svete Trojice i polaganjem vijenaca ispred spomen-ploče poginulim pripadnicima policije.

I u Mrkonjić Gradu Dan policije obilježen je služenjem parastosa za policajce sa područja ove opštine koji su poginuli u proteklom ratu.

Na Sokocu su položeni vijenci na spomen-obilježja poginulih pripadnicima MUP-a i odata počast na porodičnim grobljima.

Pripadnici kotorvaroške Policijske stanice obilježili su Dan policije Republike Srpske odajući pomen poginulim pripadnicima Stanice javne bezbjednosti Kotor Varoš.