latinica  ћирилица
04/04/2021 |  18:05 ⇒ 05/04/2021 | 09:59 | Autor: RTRS

Srpska obilježila Dan policije (FOTO/VIDEO)

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na Centralno spomen-obilježje poginulim i nestalim pripadnicima MUP-a u Banjaluci, obilježen je Dan policije Republike Srpske.
Dan policije Republike Srpske - Foto: RTRS
Dan policije Republike SrpskeFoto: RTRS

Vijence na Centralno spomen-obilježje polažili su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Kostrešević, te srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Foto: RTRS

Predsjednica Srpske je poručila da je policija Republike Srpske jedina oružana i uniformisana sila Republike i jedan od njenih osnovnih stubova i oslonaca.

 

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je da bez snažne institucije kakva je Policija Republike Srpske ne bi moglo doći do odbrane Srpske, ali i očuvanja njene slobode, te poručio da građani Srpske moraju imati dodatno povjerenje u policiju jer ona radi u njihovom najboljem interesu i garantuje stabilnost Srpske.

Foto: RTRS

Ministar Lukač je poručio da su svi u Republici Srpskoj vječno zahvalni poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, njih 782 koji su dali živote za odbranu Srpske.

Prethodno je kod spomen-obilježja ispred zgrade Policijske uprave Banjaluka, za sve poginule pripadnike, služen parastos, položeni vijenci i prislužene svijeće.

Za odbranu Republike Srpske život su položila 782 pripadnika policije.

Foto: RTRS

Dan Policije obilježen je širom Republike Srpske.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: RTRS

Glavne organizacione jedinice Policije Republike Srpske su policijske uprave koje su u skladu sa formacijskim promjenama iz 2017. godine naslijedile nekadašnje centre javne bezbjednosti.

Foto: RTRS

Za složenije policijske zadatke zaduženi su pripadnici Žandarmerije, a najelitnija formacija je Specijalna antiteroristička jedinica.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)