latinica  ћирилица
05/04/2021 |  16:07 ⇒ 19:25 | Autor: RTRS

Topić: Nedopustivo da Stanivuković poziva na proteste (VIDEO)

Nedopustiva je izjava gradonačelnika Stanivukovića da poziva građane da dođu na proteste ugostitelja, poručio je za RTRS, Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.
Dragoslav Topić - Foto: RTRS
Dragoslav TopićFoto: RTRS

- Pritom mislim na građane koji rade u ugostiteljstvu, ne na one koji leže u UKC Srpske i one koji se bore za njihove živote - poručio je Topić.

On je dodao da je nedupustivo da gradonačenik koji je i komandant Gradskog štaba za vanredu situaciju da izjavu u kojoj neće poslati Komunalnu policiju na teren da obanja svoj posao.

- Na neki način on njima zabranjuje da rade ono što bi trebalo da rade u skladu sa Zakonom. Međutim, njima ne treba nikakva odluka, već samo da rade po zakonu, i ja ih pozivam da i danas rade svoj posao časno i pošteno - naglasio je Topić.

Topić se osvrnuo i na komunalni otpad.

- Pozivam Komunalnu policiju da u skladu sa Zakonom o kumanalnim djelatnostima vrši isti i da utvrdi ko je krivac za otpad koji se nalazi u Banjaluci, i ko je krivac za eventualno pogoršanje epidemiološke situacije - naglašava Topić.

On tvrdi da je gradonačelnik Stanivuković po Zakonu o komunalnim djelatnostima odgovoran da obezbjedi neometan odvoz komunalnog smeća.

- Na koji način će on to uraditi, to nas ne interesuje, važno je da imamo čist grad - dodao je Topić.

Kada je u pitanju današnje izvođenje ugostitelja na ulice, Topić tvrdi da to nisu savjesni ugostitelji.

- Mislim da su to članovi PDP-a i SDS-a i da je to još jedna politika gradonačelnika Stanivukovića i Stanišića, jer zloupotrebljavaju čestite i poštene radnike. Ovaj skup je čisto kršenje epidemioloških mjera, koje je potpisao i sam gradonačelnik - zaključio je Topić.