latinica  ћирилица
05/04/2021 |  22:10 ⇒ 22:11 | Autor: SRNA

Olimpik u finišu do boda protiv Veleža

Fudbaleri sarajevskog Olimpika su, u posljednjoj utakmici 24. kola Premijer lige BiH, uspjeli da osvoje bod protiv mostarskog Veleža, a susret je završen rezultatom 1:1.
Premijer liga BiH - Foto: ilustracija
Premijer liga BiHFoto: ilustracija

Biće ovo veoma važan bod u borbi za opstanak za Sarajlije, jer su se sada izjednačili po broju bodova sa bijeljinskim Radnikom, koji je prvi iznad crte za ispadanje, dok je Velež zadržao oreol nepobjedivosti ovog proljeća.

Oba gola su viđena u drugom poluvremenu - već u drugom minutu nastavka argentinski defanzivac u redovima Veleža Fernando Dario Fereira postigao je pogodak za vođstvo "rođenih".

Ta prednost je stajala sve do posljednjih sekundi utakmice, jer je duboko u nadoknadi dosuđen jedanaesterac za Olimpik, koji je u vrijedan bod pretvorio Adnan Osmanović.

Nakon dvije pobjede i dva poraza, ovo je prvi remi za Olimpik ovog proljeća, dok je Velež i dalje bez poraza otkako je sezona nastavljena - dva trijumfa i ovo im je bio treći remi, poslije kog su na diobi 4. i 5. mjesta na tabeli sa ljutim i gradskim rivalom Zrinjskim.

Premijer liga BiH - 24. kolo:

Mladost Doboj-Kakanj - Zrinjski 1:1
Radnik-Borac 1:3
Krupa-Tuzla Siti 1:1
Sloboda-Željezničar 1:0
Sarajevo-Široki Brijeg 1:0
Olimpik-Velež 1:1

Sarajevo je prvo na tabeli sa 52 boda, slijede Borac i Široki Brijeg sa po 44, Velež i Zrinjski imaju po 42, Željezničar i Tuzla Siti po 38, Sloboda 25, Mladost DK 23, Radnik i Olimpik po 20 i Krupa 15 bodova.