latinica  ћирилица
06/04/2021 |  13:26 | Autor: SRNA

Narednih dana hladno uz padavine, u subotu toplije

U Republici Srpskoj u narednim danima očekuje se oblačno i hladnije vrijeme, uz mjestimične padavine, dok se poboljšanje očekuje u subotu, 10. aprila, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Proljeće - Foto: RTRS
ProljećeFoto: RTRS

U sjevernim i zapadnim krajevima sutra se očekuje vedrije vrijeme, sa umjerenim mrazom u nižim krajevima.

Tokom dana biće promjenljivo do umjereno oblačno uz sunčane periode, ali će poslije podne prolazno naoblačenje usloviti slabe padavine u centralnim i sjevernim krajevima.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus pet do dva stepena, a najviša dnevna od jedan do sedam, na jugu do 10 stepeni, a na planinama od minus tri stepena Celzijusova.

U četvrtak, 8. aprila, jutro će biti pretežno vedro i hladno, sa umjerenim mrazom i u nižim krajevima, a na sjeveroistoku i istoku uz malu do umjerenu oblačnost.

Tokom dana biće promjenljivo do umjereno oblačno uz sunčane periode. Јutarnja temperatura vazduha biće od minus šest do dva stepena, a najviša dnevna od četiri do 10 stepeni, te na planinama od minus tri stepena Celzijusova.

U petak, 9. aprila, biće sunčano tokom dana i toplije, uz povećanje oblačnosti sa zapada. Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus dva do četiri stepena, a najviša dnevna od sedam do 13 stepeni, na sjeveru oko 16, a na planinama od jedan stepen Celzijusov.

U subotu, 10. aprila, biće uglavnom sunčano uz promjenljivu dnevnu oblačnost i porast dnevne temperature vazuha. Minimalna temperatura vazduha biće od jedan do sedam stepeni, a najviša dnevna od 10 do 15 stepeni, na sjeveru oko 18, a na planinama od tri stepena Celzijusova.