latinica  ћирилица
06/04/2021 |  17:16 ⇒ 18:29 | Autor: SRNA

Dom zdravlja Banjaluka: Vakcinacija teče po planu, vakcinisano više od 2.000 ljudi

Vakcinacija protiv virusa korona stanovništva starijeg od 65 godina odvija se u hali Banjalučkog velesajma po ustaljenom planu i rasporedu svakog radnog dana, a do sada je vakcinisano više od 2.000 lica, saopšteno je iz Doma zdravlja Banjaluka.
Vakcinacija protiv kovida (Foto: javnozdravstvors.org) -
Vakcinacija protiv kovida (Foto: javnozdravstvors.org)

U saopštenju se navodi da se vakcinacija sprovodi u skladu sa Planom vakcinacije za područje Republike Srpske Instituta za javno zdravstvo Srpske, kojim su definisane faze vakcinacije i prioritetne grupe.

- Trenutno smo u drugoj fazi, kada vakcinišemo građane starije od 65 godina, a dinamika vakcinacije zavisi i od epidemiološke situacije u gradu Banjaluci - kažu iz Doma zdravlja.

Lica starija od 65 godina koja su izrazila želju da budu vakcinisana protiv virusa korona biće blagovremeno pozvana na vakcinaciju prema redoslijedu po kojem su se i prijavljivali u timove porodične medicine.

U prvom danu za vakcinaciju protiv virusa korona prijavilo se više od 3.000 osoba starijih od 65 godina, a ukupan broj do sada prijavljenih je više od 15.000, dok je ukupno do sada vakcinisano više od 2.000 lica iz ove prioritetne grupe.

Osobe koje se žele vakcinisati prijavljuju se za vakcinaciju putem "e-čekaonice" na veb-sajtu Doma zdravlja Banjaluka, SMS-om ili MMS-om na broj telefona 065/1314 ili telefonskim pozivom timu porodične medicine.

Sve prijave za vakcinaciju zabilježene su u program "veb-medik", automatski u prva dva slučaja, a kod telefonskog poziva medicinska sestra-tehničar evidentira prijavu za vakcinaciju u isti program.

Za svaki dan vakcinacije sastavlja se spisak osoba koje su prijavljene za vakcinaciju iz programa "veb-medik", nakon čega se ta lica telefonski pozivaju i obavještavanju o terminu i lokaciji vakcinacije.

Iz Doma zdravlja Banjaluka zahvaljuju građanima starijim od 65 godina koji su se prijavili za vakcinaciju protiv virusa korona i mole ih za strpljenje i razumijevanje.