latinica  ћирилица
09/04/2021 |  19:22 | Autor: sputniknews.com

Paklen žrijeb za Đokovića u Monte Karlu

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, biće slobodan u prvom kolu Mastersa u Monte Karlu, dok ga u drugom očekuje potencijalni duel sa zvezdom u usponu – Јanikom Sinerom.

Na žrijebu održanom u Monte Karlu, Đoković je saznao imena potencijalnih rivala i na prvi pogled utisak je da ga od starta očekuju teški mečevi.

Novak, prvi nosilac na Mastersu, na startu turnira je slobodan, a potom ga čeka bolji iz duela Јanik Siner – Albert Ramos Vinjolas.

Јanik Siner jedan je od tenisera koji može da se stavi u kategoriju zvijezda u usponu. Na Mastersu u Majamiju izgubio je u finalu od Huberta Hurkača, što samo potvrđuje da se nalazi u sjajnoj formi.

Već u trećem kolu Novak bi mogao da se sastane, upravo, sa pobjednikom Majamija – Hubertom Hurkačom.

Ukoliko bi prebrodio i ovu prepreku, u četvrtfinalu ga čeka potencijalni duel sa Sašom Zverevim, u polufinalu bi to mogao da bude Stefanos Cicipas, a u finalu Rafa Nadal.

Naravno, ovo je sve pod pretpostavkom da favoriti u svakom meču pobjeđuju.

Na drugoj strani žrijeba nalazi se Rafael Nadal koji se, potencijalno, u drugom kolu sastaje sa Manarinom, potom ga, vjerovatno, čeka duel sa Dimitrovim, u četvrtfinalu bi mogao na Rubljova, u polufinalu na Medvedeva, odnosno u finalu na Novaka Đokovića.

Masters u Monte Karlu igra se od 10. do 18. aprila.