latinica  ћирилица
09/04/2021 |  21:26 ⇒ 21:26 | Autor: RTRS

Dodik: Banjaluka mora da živi i nastavi sa funkcionisanjem (VIDEO)

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da su značajna sredstva ulagana u sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj, te da nema podjele na istočni i zapadni dio Republike.

- Nemamo tu neke probleme, nego neodgovorne pojedince koji pokušavaju da kažu "Sada sam nešto i do sada ništa nije valjalo i od sada što kažem će biti". Pozivam sve ljude koji drže do politike koju vodim da se okupe oko ideje da nam se vrate svi naši članovi i da formiramo snažan blok u Republici Srpskoj, jer nas čekaju izazovi na nivou BiH - rekao je Dodik u emisiji Aktuelno naše televizije.

Dodik je istakao da su u Banjaluci do sada realizovani značajni infrastrukturni projekti, ali da se ne smije manipulisati građanima.

On je rekao i da mu je cilj bio da Banjaluka bude glavni grad Republike Srpske, da bude izgrađena kao snažan administrativni centar i da ima više zaposlenih nego prije posljednjeg rata.

Poručio je da Banjaluka mora da živi i nastavi sa funkcionisanjem, te da se iz nje ne mogu slati loše poruke.

- Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković šalje loše poruke, a to je radio i prije nego što je izabran. Bez obzira na sve, SNSD će dobiti naredne izbore, jer se Republika Srpska uz naše vođstvo ekonomski razvijala i pokazala politički otpor - istakao je Dodik.

Dodik je istakao da skupštinska većina u Banjaluci, koja traži usvajanje nekoliko amandmana na budžet ima njegovu podršku.

- Ako ne možete da izdržite čišćenje grada, gospodine, obratite se Vladi, niko neće dozvoliti da grad koji je reprezent za Srbi u Republici Srpskoj šalje negativne poruke. Usvojićemo budžet na prvoj narednoj sjednici, jedino ako ga gradonačelnik ne povuče iz svojih kalkulacija. Naravno da su pripremljeni amandmani u fuknciji da se pomognu ljudi ovdje - rekao je lider SNSD-a.

Dodik je istakao da očekuje da budžet Banjaluke bude usvojen na narednoj sjednici Skupštine grada. Podsjetimo, sjednica je zakazana za srijedu, 14. april.