latinica  ћирилица
09/04/2021 |  22:38 ⇒ 22:42 | Autor: SRNA

Monako prvi finalista i član Evrolige

Košarkaši Monaka su i u revanš meču polufinala Evrokupa bili bolji od Gran Kanarije rezultatom 76:74, na taj način dobivši ovu polufinalnu seriju sa 2:0, pa su tako postali prvi finalisti i novi članovi Evrolige.
Monako prvi finalista Evrokupa (@EuroCup) - Foto: Twitter
Monako prvi finalista Evrokupa (@EuroCup)Foto: Twitter

Vrlo neizvjesnu utakmicu su ponovo odigrali francuski i španski tim, a presudila je druga četvrtina, koju je Monako dobio sa ubjedljivih 24:9. Preostale tri su dobili domaćini, ali je to bilo nedovoljno da se izbori majstorica u Kneževini.

Monako je u četvrtfinalu eliminisao podgoričku Budućnost, iako je prvi meč na svom terenu izgubio tada, a sada su ostvarili snove i planove zacrtane prije pet-šest godina, kada su sebi stavili zadatak da uđu u Evroligu.

Najbolje partije u timu Monaka, kada je košgeterski učinak u pitanju, pružili su Markos Najt sa 17 peona, DŽalil O`Brajen i Di Bost sa 15, te Damijen Inglis sa dva poena manje.

U redovima Gran Kanarije, bolji od ostalih su bili Stenli Okoje sa 15 poena, a pratili su ga Aleksander Balčerovski sa 12 i Metju Kostelo sa 11.

Monako sada može mirno da se prepusti spremanju za veliko finale, koje će odigrati protiv pobjednika majstorice između Virtusa i Uniksa, pošto je ruski tim večeras nanio prvi poraz ekipi Aleksandra Đorđevića u sezoni, kada je Evrokup u pitanju.