latinica  ћирилица
10/04/2021 |  21:38 ⇒ 21:43 | Autor: SRNA

Odigrane utakmice Prve lige Republike Srpske

Fudbalski klub Leotar pobijedio je večeras Rudar rezultatom 3:2 u 22. kolu Prve lige Republike Srpske.
FK Leotar (Foto: Aleksandar Atić) -
FK Leotar (Foto: Aleksandar Atić)

Sjajan je bio derbi u Prijedoru u kojem je lider na tabeli Rudar dočekao drugoplasirani Leotar i izgubio, tako da su sada Trebinjci prišli na pet bodova zaostatka.

Banjalučki Željezničar nastavio je sa odličnim partijama, pobijedivši zvorničku Drinu sa ubjedljivih 6:2, poraze su doživjeli identičnim rezultatom zahuktala Modriča u Foči od Sutjeske i Zvijezda 09 u Istočnom Sarajevu 0:1, Borac iz Kozarske Dubice je slavio u Doboju protiv Sloge sa 3:2, Sloboda i Tekstilac su podijelili bodove u Novom Gradu, dok je Podrinje u Јanji poraženo od Ljubića sa 3:0.

Ipak, dan je obilježio veliki derbi u Prijedoru, koji je na kraju poslije odličnog fudbala pripao Hercegovcima sa 3:2, koji su se tako primakli na pet bodova zaostatka za liderom, ali i zadržali oreol nepobjedivosti ovog proljeća.

Poveo je Leotar golom Nikole Maksimovića već u 15. minutu, najavivši odličnu utakmicu, što je potvrđeno samo šest minuta kasnije kada je Rudar izjednačio pogotkom Demira Јakupovića.

Prednost na stranu Trebinjaca vraća mladi Emanulah Blažević u 43. minutu utakmice, da bi isti igrač već u petom minutu drugog poluvremena povisio na 3:1.

Sve što je Rudar uspio do kraja to je da ublaži poraz golom iskusnog Slavena Stjepanovića u 61. minutu. Iako su imali pola časa do kraja, Prijedorčani nisu uspjeli da izbjegnu poraz, uzmu barem bod i zadrže veliku prednost.

Ovako, doživjeli su treći poraz ovog proljeća - jesenas su pretrpjeli samo jedan, dok su Hercegovci istakli kandidaturu za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu, mada imaju pet bodova manje u ovom trenutku.

Prva liga Republike Srpske, 22. kolo - subota:

Sloboda /Novi Grad/ - Tekstilac 1:1
Podrinje - Ljubić 0:3
Rudar - Leotar 2:3
Slavija - Zvijezda 09 1:0
Sloga - Borac /Kozarska Dubica/ 2:3
Sutjeska - Modriča 1:0
Željezničar - Drina 6:2

Nedjelja:

15:30 Kozara - Јedinstvo

Tabela: Rudar Prijedor 44, Leotar 39, Modriča i Zvijezda 09 po 36, Željezničar (Banjaluka) 34, Sloboda (Novi Grad) i Tekstilac po 31, Borac (Kozarska Dubica) 30, Ljubić 29, Drina 28, Kozara, Sloga (Doboj) i Slavija po 27, Sutjeska (Foča) 23, Podrinje (Јanja) 18 i Јedinstvo (Brčko) 15 bodova.