latinica  ћирилица
12/04/2021 |  07:56 ⇒ 08:51 | Autor: SRNA

Sjajni Bogdanović sa 32 poena vodio Atlantu do trijumfa (VIDEO)

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao je 32 poena u meču u kojem je pobijedila njegova Atlanta nad Šarlotom u gostima rezultatom 105:101.

Bogdanović, koji igra sjajno u aprilu, postavio je rekord sezone u poenima, kao i rekord karijere u broju postignutih trojki, osam iz 15 pokušaja.

Bogdanović je meč završio sa 32 poena, dva skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte i ostvario svoj najbolji učinak ove sezone.

Rekord nekadašnjeg košarkaša Sakramenta, Fenerbahčea i Partizana u NBA ligi je 35 poena, koliko je postigao u ekipi Nju Orleansa prošle sezone.

Bogdanović je za RTS rekao da bio dodatno motivisan za igru, znajući da su zbog termina odigravanja ovaj meč pratili i navijači sa naših prostora.

Srpski bek se zahvalio navijačima na podršci i rekao da u narednih mjesec dana prije plej ofa očekuje da i on i njegov tim igraju još bolje.

Tim Atlanta hoksa Bogdana Bogdanovića sutra gostuje protiv ekipe Toronta, a onda u četvrtak na svom terenu dočekuje Milvoki, jedan od tri najbolja tima u Istočnoj Konferenciji u ovom trenutku.