latinica  ћирилица
12/04/2021 |  10:32 ⇒ 10:32 | Autor: SRNA

Udaljeni sa dužnosti policajci koji su pretukli mladića u Mostaru

Dvojica policijskih službenika koji su pretukli mladića u Mostaru odmah su udaljena sa dužnosti i pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će biti istraženi svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrđeno postojanje elemenata njihove krivične odgovornosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNK/.
Mostar - Foto: RTRS
MostarFoto: RTRS

Iz MUP-a su naveli da je početna informacija o događaju proslijeđena kantonalnom Tužilaštvu.

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio u subotu, 10. aprila, u 23.05 časova, a za koji nema opravdanja, navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a su ukazali da je riječ o klasičnom primjeru prekoračenja ovlaštenja i policijskog kodeksa, zbog čega se MUP HNK duboko izvinjava cjelokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo.

- Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima - naglasili su iz kantonalnog MUP-a.

Sinoć se u medijima i na društvenim mrežama proširio snimak sa nadzorne kamere na kojem se vidi da dvojica policajaca pred ulazom jedne zgrade u Mostaru premlaćuju mladića.

Osoba koja je poslala snimak medijima navela je da se premlaćivanje dogodilo zbog kršenja policijskog časa, koji u Hercegovačko-neretvanskom kantonu počinje u 21.00 čas.