latinica  ћирилица
12/04/2021 |  11:48 | Autor: SRNA

Prijedor prvi put domaćini u trci Beograd-Banjaluka

Grad Prijedor potpisao je danas ugovor o učešću u biciklistiičkoj trci Beograd-Banjaluka.
Biciklizam - Foto: RTRS
BiciklizamFoto: RTRS

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je novinarima da će jedna etapa trke biti Prijedor-Banjaluka što je jako značajno za ovaj grad i njegovu promociju.

- Posebno smo ponosni što smo postali dio ovako prestižne trke koja je na svjetskom kalendaru biciklističkih trka - istakao je Pavlović.

On je naglasio i da je posebno ponosan na to što je član reprezentacije BiH prijedorski biciklista Siniša Lukić koji će predstavljati i svoj grad na cijeloj ruti.

Direktor biciklističke trke Beograd-Banjaluka Vladimir Kuvalja zahvalio je gradonačelniku Prijedora što je prihvatio domaćinstvo trke i to u posljednjoj etapi koja je možda i najznačajnija.

- Trka ima četiri etape i obuhvata skoro cijelu Republiku Srpsku. Nadam se, jednog dana, možda i u Trebinje dođemo - rekao je Kuvalja.

Prema njegovim riječima, petnaesto izdanje trke je jedno od najkvalitetnijih po takmičarima, i jedno od najizazovnijih za organizaciju jer je druga godina pandemije.

- Ponosan sam što smo uspjeli prošle godine da organizujemo sve bez ijednog slučaja virusa korona na trci, pokazali smo tu odgovornost, ali najveći rizik je bio sigurno na gradovima. Njihov i naš rizik su se isplatili prošle godine, a nadam se i ove - istakao je Kuvalja.

Biciklista Sergej Maksimović rekao je da je državni prvak i najbolji biciklista Republike Srpske.

- Ove godine sam član reprezentacije i prvi put ću nastupiti na trci Beograd-Banjaluka i nadam se da ću opravdati povjerenje selektora - dodao je Maksimović.

Na 15. Međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd-Banjaluka, koja će biti organizovana od 22. do 25. aprila, najavljeno je učešće 175 biciklista iz svih krajeva svijeta.