latinica  ћирилица
12/04/2021 |  14:11 ⇒ 19:35 | Autor: RTRS

Banjaluka: Podrška novom Prijedlogu budžeta uz amandmane (VIDEO)

Skupštinska većina u Banjaluci će uz dva amandmana podržati budžet grada na vanrednoj sjednici koja će biti održana u srijedu. Amandmani se odnose na po 500 KM jednokratne pomoći za sve zdravstvene radnike i porodilje na području grada.
Predstavnici gradskih odbora iz skupštinske većine u Banjaluci - Foto: RTRS
Predstavnici gradskih odbora iz skupštinske većine u BanjaluciFoto: RTRS

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić kaže da niko ne može zaustaviti život u Banjaluci, pa ni gradonačelnik Draško Stanivuković. Đajić je rekao da će uložiti dva amandmana na Prijedlog novog budžeta, što iznosi ispod tri odsto ukupnog gradskog budžeta, ističući da po svjetskim standardima to nema gotovo nikakvog uticaja na budžet grada.

- Ovim pokazujemo da smo za saradnju i dajemo mogućnost gradonačelniku da napravi od Banjaluke moderan, savremen i evropski grad, da nema nikakvih opstrukcija od koalicije koja čini većinu u Skupštini grada i da on ima "odriješene ruke" da grad funkcioniše - rekao je Đajić.

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka Neven Stanić rekao je da podržava usvajanje kvalitetnog gradskog budžeta. Samo zajedničkim politikama, a ne zasebnim interesima, možemo kreirati budžet Banjaluke, ističe Stanić.

- Želimo da usvojimo budžet, ali na način da kreiramo zajedno politike za grad Banjaluku i da u njega uključimo sve one kvalitetne stvari koje su značajne za grad - istakao je on.

Stanić kaže da je neprihvatljiv budžet kakav je bio u prijedlogu gradonačelnika u kojem nema nastavka projekata koji su započeti u prethodnoj administraciji, od puteva, nekih infrastrukturnih projekata i u kojem su smanjena sredstva za boračke organizacije.

Novi Prijedlog budžeta grada Banjaluka za ovu godinu, biće razmatran na vandrednoj sjednici u srijedu, 14. aprila.