latinica  ћирилица
13/04/2021 |  18:06 | Autor: SRNA

Krajinović prošao, Đere ispao

Јedini od srpskih tenisera koji se domogao drugog kola Mastersa u Monte Karlu je Filip Krajinović, kome je meč zbog povrede predao Nikolos Basilašvili, dok je nakon Miomira Kecmanovića i Dušana Lajovića, turnir završen i za Lasla Đerea.
Filip Krajinović (arhiv) - Foto: Getty Images
Filip Krajinović (arhiv)Foto: Getty Images

Krajinović je na terenu proveo samo 36 minuta, kada je Basilašvili odlučio da se povuče.

Gruzijski teniser je i došao rovit u Kneževinu, tako da ovo i nije neko iznenađenje. Pokušao je da igra, dao sve od sebe, ali je povreda bila jača.

Prvi set je pripao srpskom teniseru sa 6:1, a inače je rivalu na svoj servis prepustio svega tri poena.

Po završetku prvog seta, Basilašvili je zatražio medicinski tajm-aut, međutim ni to mu nije pomoglo, jer je samo dva gema u drugom setu izdržao na terenu i predao Krajinoviću.

Srbin će u drugom kolu igrati protiv Huana Ignasija Londera iz Argentine, koji je veliki srećnik. Prvo je izgubio u finalu kvalifikacija, pa je upao u glavni žrijeb kao takozvani "srećni gubitnik", a onda se ni kriv, ni dužan plasirao u drugo kolo, jer je u prvom trebaLo da igra protiv Danila Medvedeva, koji je morao da odustane od turnira, pošto je bio pozitivan na virus korona.

Do sada su Krajinović i Londero igrali dva puta i oba meča je dobio srpski teniser, ali je to bilo davno, još 2014. godine.

Laslo Đere je bio vrlo slab protiv Karena Hačanova, koji je u svim segmentima igre bio bolji.

U prvom setu je Đere bio bolji. Iako je odmah Hačanov napravio brejk, srpski teniser se vratio i držao sve do samog finiša seta. Pretrpeo je brejk u 10. gemu, kojim je Hačanov riješio set u svoju korist sa 6:4.

Inače, od rezultata 4:4 u prvom setu, pa do kraja meča, odigrano je devet gemova, Hačanov je osvojio čak osam i kao da je taj brejk u finišu prvog seta potpuno demoralisao i izbacio iz igre i ritma Đerea, pa je lako poražen.

Hačanov će u drugom kolu igrati protiv pobjednika meča Stefano Travalja - Pablo Karenjo Busta.