latinica  ћирилица
14/04/2021 |  07:56 ⇒ 14:33 | Autor: SRNA

Đoković počinje pohod na Monte Karlo

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković počinje danas pohod na mastersu u Monte Karlu, ali će imati težak zadatak na startu turnira, koji počinje duelom sa izuzetno talentovanim Јanikom Sinerom.

Ovaj meč neće početi prije 12.30 časova.

Novak se vraća i ovo će mu biti prvi nastup nakon dva mjeseca i titule na Australijan openu, na kojem je doživio neugodnu povredu trbušnih mišića.

Svjetski broj jedan se oporavio, u međuvremenu oborio istorijski rekord po broju sedmica kao najbolji igrač planete, a sada će mu izazivač biti mladi Italijan.

Siner je trenutno 22. teniser na ATP rang-listi, nakon što je eksplodirao prošle sezone, sa sjanim partijama nastavio i ove, a nedavno je igrao prvo finale mastersa u Majamiju i potvrdio da će konkurisati za sam svjetski vrh, što je i Đoković u nekoliko navrata predvidio.

Njih dvojica se do sada nisu sastajala, a prvi međusobni okršaj imaće drugi po redu na Centralnom terenu, poslije meča Andrej Rubljov-Salvatore Karuzo.

Poslije Đokovića i Sinera na isti teren će i jedanaestostruki šampion Rafael Nadal, kojem će protivnik biti Federiko Delbonis iz Argentine.

Na terenima u Kneževini će se naći i jedini preostali srpski predstavnik Filip Krajinović, koji je prošao u drugu rundu jer mu je Nikoloz Basilašvili predao početkom drugog seta i sada će rekete ukrstiti sa "srećnim gubitnikom" Huanom Ignasiom Londerom.

Ovaj meč na programu je otprilike u isto vrijeme kao i onaj između Đokovića i Sinera.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2.082.960 evra, a titulu iz 2019. brani Fabio Fonjini.