latinica  ћирилица
14/04/2021 |  11:52 ⇒ 11:52 | Autor: SRNA

Trebinje: Uhapšen osumnjičeni za izazivanje požara na autu policajca

Muškarac čiji su inicijali S.K. iz Trebinja uhapšen je zbog sumnje da je 2011. godine zapalio automobil koji je koristio policajac.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče su pretresli stan koji koristi lice S.K, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Pretres je izvršen zbog postojanja osnova sumnje da je ta osoba 19. oktobra 2011. godine oko 3.30 časova polila benzinom i otvorenim plamenom izazvala požar na putničkom automobilu marke BMV koje je u tom trenutku koristio policijski službenik, zaposlen u Policijskoj stanici Trebinje, navedeno je u saopštenju.

Iz policije dodaju da je nakon pretresa, osoba S.K. iz Trebinja lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo oštećenje tuđe stvari i sprovedena je u službene prostorije Policijske uprave Trebinje.

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je naložilo da S.K. nakon kriminalističke obrade bude pušten na slobodu, a da dopuna izvještaja o počinjenom krivičnom djelu bude dostavljena u redovnoj proceduri, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.