latinica  ћирилица
14/04/2021 |  16:01 ⇒ 19:31 | Autor: SRNA

Cvijanović: Dogovor s Novalićem da se rješavaju problemi povratnika

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je danas dogovorila sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem da se pristupi rješavanju problema sa kojima se susreću srpski povratnici u opštini Lukavac, s akcentom na putnu infrastrukturu
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

Cvijanović je navela da je, nakon što je na današnjem sastanku od načelnika opštine Petrovo Ozrena Petkovića upoznata sa problemima o imovinsko-pravnim odnosima sa graničnim federalnim lokalnim zajednicama i tamošnjem položaju srpskih povratnika, obavila telefonski razgovor sa Novalićem radi njihovog rješavanja.

- Razgovarala sam sa Novalićem na koji način da riješimo, da li zajedničkim snagama ili da to uradi Federacija. Imamo dosta naših ljudi koji su se vratili na područje Lukavca i potrebno je da se riješi put tamo i nešto od infrastrukture, što je neophodno za normalan svakodnevni život ljudi. Dogovorili smo se ćemo to i realizovati - izjavila je Cvijanović novinarima u Petrovu.

Ona je ukazala na potrebu da sa sa federalnom stranom rješavaju administrativna pitanja, posredstvom geodetske uprave s obzirom na to da Petrovo ima problem u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima, odnosno da su zemljišne knjige u raznim katastrima u federalnim opštinama, što stanovnicima Petrova ali i potencijalnim investitorima predstavalja problem.