latinica  ћирилица
15/04/2021 |  01:48 ⇒ 08:19 | Autor: SRNA

Banjaluka: Usvojen budžet grada u iznosu od 149,7 miliona KM

Skupština grada Banjaluka nakon višečasovne rasprave usvojila je budžet grada za ovu godinu u iznosu od 149,7 miliona KM.
Skupština Grada Banjaluka - Foto: Facebook
Skupština Grada BanjalukaFoto: Facebook

Skupštinska većina usvojila je amandmane SNSD-a, koji su za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića bili neprihvatljivi, a kojima je predviđeno izdvajanje iz budžeta za pronatalitetnu politiku od milion KM, te 2,7 miliona KM za jednokratnu podršku zdravstvenim radnicima.

Usvojena je odluka o izvršenju budžeta za 2021. godinu, te zaključak o prijevremenom stupanju na snagu odluke o usvajanju budžeta grada za 2021.

Skupština je usvojila i odluku o utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti na području Banjaluke za 2021. godinu. Usvojen je i amandman na ovu odluku koji je predložila skupštinska većina predvođena SNSD-om, a tim dokumentom predviđa se da se poreska stopa umanji za 50 odsto da bi privrednicima bio olakšan rad tokom pandemije virusa korona.

Stanivuković je ranije rekao da je u potpunosti prihvatljiv amandman Ujedinjene Srpske da se za iznos od 50.000 KM povećaju sredstva za tekuće grantove za rad boračkih organizacija i za projekte i programe boračkih i drugih organizacija.

On je naveo da je za njega u potpunosti prihvatljiv i amandman Kluba odbornika Demosa da se podsticajna sredstva za razvoj poljoprivrede i realizacija projekata u oblasti poljoprivrede planiraju u iznosu od od 935.100 KM umjesto 835.100 KM.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić okončao je rad Treće vanredne sjednice Skupštine grada Banjaluka.