latinica  ћирилица
15/04/2021 |  12:53 ⇒ 20:08 | Autor: SRNA

U Miljevini izgorjele barake porodice poginulog borca i udovice RVI (FOTO/VIDEO)

U Miljevini kod Foče izgorjele su dvije montažne barake, a u požaru, u kojem nije bilo povrijeđenih, bez krova nad glavom ostale su porodica poginulog srpskog borca i udovica preminulog ratnog vojnog invalida.
Miljevina - izgorjele barake - Foto: SRNA
Miljevina - izgorjele barakeFoto: SRNA

Vatra je krenula iz objekta u kojem su živjeli supružnici Vukašin i Ljilja Krsman, sa sinom Јovanom, a kasnije se proširila i na lijepljeni objekat u kojem je živjela Milica Јevtović.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici iz Foče kažu da su dobili poziv za pomoć sinoć u 21.14 časova, nakon čega su uputili u Miljevinu jednu cisternu, da bi se u gašenje kasnije pridružila i cisterna Šumskog gazdinstva "Maglić", kao i pripadnici Policijske uprave Foča, a veliku pomoć su pružili i mještani.

Šef Teritorijalne vatrogasne jedinice Radojica Mališ rekao je Srni da su se vatrogasci u dva navrata vraćali u Foču da napune cisternu i da je gašenje vatre trajalo do tri časa iza ponoći, ali da su, zbog lako gorivog materijala od kojeg su napravljene, barake u potpunosti uništene.

- Objekat je bio pokriven limenim krovom, tako da je bilo teško gasiti s vana. Vatrogasci su nastojali da se požar ne proširi na drugi objekat, ali pošto su lijepljeni to je bilo teško spriječiti - rekao je Mališ.

Foto: SRNA

On je naveo da nije poznat uzrok požara.

U baraci porodice Krsman sav namještaj je uništen, dok su mještani uspjeli da iznesu stvari i namještaj iz barake Milice Јevtović.

Porodica Krsman, čiji je sin poginuo u posljednjem ratu kao borac Vojske Republike Srpske, i Milica Јevtović, čiji je pokojni suprug bio ratni vojni invalid, smješteni su kod rodbine, a iz opštine su brzo reagovali i najavili da će im pružiti pomoć.

Načelnik opštine Milan Vukadinović, koji je sa svojim saradnicima danas obišao pogorjele porodice, kaže da će im opština za početak naći alternativni smještaj.

- Trenutno tražimo lokacije u Miljevini da im omogućimo neki alternativni smještaj, dok se trajno na saniraju uništeni objekti. Sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite i Sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica probaćemo da obnovimo objekte i da ovim porodicama omogućimo krov nad glavom - rekao je Vukadinović.

Iz Policijske uprave Foča saopšteno je da su izgorjeli montažni objekti u vlasništvu Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a u toku je uviđaj policijskih službenika Policijske uprave Foča i inspektora za protivpožarnu zaštitu.