latinica  ћирилица
15/04/2021 |  14:58 ⇒ 14:58 | Autor: SRNA

Sjednica Predsjedništva biće ponovo sazvana kad se za to stvore svi uslovi

Šef Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Danijel Dragičević izjavio je Srni da će predsjedavajući ponovo sazvati sjednicu Predsjedništva BiH kada sva tri člana budu mogla fizički biti prisutna i kada daju saglasnost za njeno održavanje.
Članovi Predsjedništva BiH - Foto: www.predsjednistvobih.ba
Članovi Predsjedništva BiHFoto: www.predsjednistvobih.ba

Dragičević je pojasnio da je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik do sada tri puta inicirao i sazivao vanrednu sjednicu o Nacrtu budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu.

- Nakon što je u Predsjedništvo stigla korigovana verzija Nacrta budžeta, prošle sedmice sazvali smo hitnu telefonsku sjednicu, kako i predviđa Poslovnik o radu, ali bošnjački član Šefik DŽaferović nije bio za to zbog bitnosti dokumenta i htio je sjednicu u zgradi Predsjedništva BiH - pojasnio je Dragičević.

On je dodao da je predsjedavajući Dodik u utorak zakazao vanrednu sjednicu za juče, ali hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić nije htio da sjednica bude održana u tako kratkom roku od dana zakazivanja.

- Istina je da smo poziv za sjednicu poslali 16 časova prije termina njenog održavanja, a ne 24 časa ranije kako predviđa Poslovnik o radu, tako da ćemo ponovo sazvati sjednicu kada sva tri člana budu mogla fizički biti prisutna na sjednici i kada budu dali saglasnost za njeno održavanje - pojasnio je Dragičević.

Na pitanje da prokomentariše pisanja pojedinih federalnih medija da predsjedavajući Dodik rijetko saziva sjednice Predsjedništva, Dragičević je istakao da je za četiri mjeseca njegovog predsjedavanja, u skladu sa poslovnikom, na redovnim i vanrednim sjednicama obrađeno više od 190 tačaka dnevnog reda i da nijedna odluka koja je u nadležnosti Predsjedištva nije prolongirana ili na čekanju.

- Zbog aktuelne epidemiološke situacije nastojimo da što više sjednica održavamo telefonskim putem - naglasio je Dragičević.