latinica  ћирилица
15/04/2021 |  18:30 ⇒ 18:31 | Autor: RTS

Đoković: Osjećao sam se užasno na terenu, ne pamtim ovako lošu partiju

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković priznao je da je protiv Danijela Evansa odigrao jedan od najlošijih mečeva posljednjih godina i da je zasluženo izgubio.
Novak Đoković (foto: twitter.com/rolandgarros) -
Novak Đoković (foto: twitter.com/rolandgarros)

Đoković je istakao da se užasno osjećao na terenu i da je rival bio bolji.

Đoković je završio učešće u trećem kolu mastersa u Monte Karlu, porazom od Evansa 6:4, 7:5, za nešto više od dva sata igre.

Neće imati osvajač 18 grend slemova mnogo vremena da tuguje, pošto ga već sljedeće nedjelje, od 19. do 25. aprila, očekuje nastup u Beogradu, na povratničkom Serbian openu.

- Rodni grad, radujem se novom turniru i novim izazovima. Nadam se da ću igrati mnogo bolje nego danas, teško da lošije od ovoga može - kaže Novak.

- Čestitam mu, bio je bolji danas. S moje strane, jedan od najgorih mečeva u posljednjih nekoliko godina. Osjećao sam se užasno na terenu. Trebalo je da budem mnogo bolji, napuštam teren s gorčinom - počeo je Đoković.

Svjetski "broj 1" kazao je da nije imao problema prilikom priprema i da ne zna da li je duga pauza poslije Australijan opena ostavila traga.

- Pripremao sam se slično kao i uvijek. Bio je to jedan od onih dana kada je bilo izuzetno vjetrovito, vjetar mijenja pravac, a igrao sam s rivalom koji igra mnogo slajsova i drop šotova, pri tom nikad ranije nisam igrao s njim. Nepredvidljiv je, u nekim momentima je imao sreće, ali odigrao je hrabro i pametno - rekao je Novak.

Svoju igru okarakterisao je kao najlošiju u posljednjih nekoliko godina.

- Ne pamtim da sam ovoliko loše odigrao u posljednjih nekoliko godina. Ali to je sport. Gledaću da izvučem pouke, a definitivno ih ima mnogo, pošto skoro ništa nije funkcionisalo. Nema mnogo pozitivnih stvari danas. Moram ovo da prihvatim i da progutam tu gorčinu koju osjećam - dodao je.

Nije mogao ni da definiše konkretan problem, već je istakao da je sve bilo loše.

- Ne znam... Sve je loše bilo. Nisam se uopšte osjećao dobro u svojoj koži, i gledao sam da budem što više u sebi, jer su mi i misli i pokreti išli na sve strane. Probao sam da budem koncentrisan znajući da je i on temperamentan, da voli da se bodri. Nisam osjetio da mi je to potrebno. Možda bi bilo dobro da sam to uradio, ne znam, nemam pojma. Nezahvalno je sad premotavati film -  zaključio je Đoković.