latinica  ћирилица
18/04/2021 |  09:49 ⇒ 09:51 | Autor: SRNA

Slutski: Prag želi da skrene pažnju sa dešavanja u Minsku

Odluka čeških vlasti o protjerivanju 18 ruskih diplomata ima za cilj skretanje pažnje sa pripreme vojnog udara u Bjelorusiji i atentata na predsjednika Aleksandra Lukašenka, rekao je danas predsjednik Komiteta za inostrana pitanja u ruskoj Dumi Leonid Slutski.
Prag (foto:agencijavuković) -
Prag (foto:agencijavuković)

- Čim su iznesene optužbe na račun američkog predsjednika DŽozefa Bajdena, onda su kao po komandi češke vlasti objavile protjerivanje ruskih diplomata. Očigledno je da je sve apsolutno namješteno. Bjelorusi kritikuju SAD i odvratićemo pažnju sa političkog i informacionog sektora tako što ćemo udariti na Rusiju - rekao je Slutski.

On je istakao da će evropski političari, koje kontroliše Vašington, na svaki način skrenuti pažnju sa situacije u Bjelorusiji.

Slutski kaže da su ga zvale kolege iz Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope da bi se raspitale o situaciji.

Nešto ranije je Lukašenko govorio o grupu koja je planirala atentat na njega i njegovu djecu.

Bjeloruska novinska agencija "Belta" javila je da je grupa navodno povezana sa američkim obavještajnim službama.

Direktor bjeloruskog Državnog komiteta za bezbjednost Ivan Tertel izjavio je da je spriječena namjera organizovane terorističke grupe da izvrši atentat na predsjednika i članove njegove porodice, te vojni udar.

Ruska novinska agencija TASS javila je da su pripadnici ruske Federalne službe bezbjednosti uhapsili dvije osobe koje su planirale vojni udar u Bjelorusiji i atentat na Lukašenka.