latinica  ћирилица
18/04/2021 |  11:49 | Autor: SRNA

Vulin: Žandarmerija i SAЈ spremni da budu oslonac Srbima gdje god da žive

Žandarmerija i Specijalna antiteroristička jedinica /SAЈ/ spremne su i sposobne da, zajedno sa Vojskom Srbije, odbrane Srbiju od svakog zla i budu oslonac Srbima gdje god da žive, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

- Pripadnici MUP-a su na jučerašnjoj vežbi pokazali da Srbija može da se osloni na njih u ratu, kao što se svakog dana oslanja na njih u miru - rekao je Vulin povodom završetka združene vježbe Vojske i Policije Srbije "Odgovor 2021".

On je istakao da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče uvjerio da je srpska policija spremna da po njegovom naređenju odmah postane borbeni dio oružanih snaga Srbije, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

- Čestitam svim pripadnicima MUP-a i svim pripadnicima Vojske Srbije, učesnicima združene vežbe "Odgovor 2021", na znanju, trudu i upornosti - rekao je Vulin.

Vojska Srbije i MUP juče su na poligonima Orešac i Pasuljanske livade izveli združenu taktičko-pokaznu vježbu sa bojevim gađanjem nazvanu "Odgovor 2021", kojoj je učestvovalo oko 1.500 vojnika i policajaca.

Završnici vježbe prisustvovali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.