latinica  ћирилица
20/04/2021 |  11:07 ⇒ 11:42 | Autor: RTRS

Ministarstvo prosvjete i kulture dobilo pozitivan revizorski izvještaj

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dobilo je pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za provedenu reviziju finansijskih izvještaja i reviziju usklađenosti u 2020. godini.
Ministarstvo prosvjete i kulture - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kultureFoto: RTRS

- Prema revizorskom izvještaju, finansijski izvještaji Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske istinito i objektivno prikazuju, u svim materijalnim aspektima, finansijsko stanje imovine i obaveza na dan 31. 12. 2020. godine - prihoda, primitaka, rashoda i izdataka, kao i izvršenje budžeta za godinu koja se završava na taj dan, u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor u Republici Srpskoj - saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Revizija je izvršena u skladu sa Zakonom o reviziji javnog sektora Republike Srpske i relevantnim ISSAI standardima revizije 2200 – 2810, a revizija je provedena u skladu sa ISSAI 130 – Etičkim kodeksom i ispunjene su i ostale etičke odgovornosti.

Pored revizije finansijskih izvještaja, vršena je i revizija usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima sa značajnim  zakonskim i drugim propisima.

-  Na osnovu toga je utvrđeno da su aktivnosti, finansijske transakcije i informacije iskazane u finansijskim izvještajima Ministarstva prosvjete i kulture usklađene u svim materijalnim aspektima sa propisima kojima su regulisane - dodaje se u saopštenju.

Revizija usklađenosti izvršena je u skladu sa Zakonom o reviziji javnog sektora Republike Srpske i ISSAI 4000 -Standardom za reviziju usklađenosti.