latinica  ћирилица
21/04/2021 |  07:18 ⇒ 07:18 | Autor: RTS

Košarkaši Atlante nastavili sa sjajnim partijama (VIDEO)

Košarkaši Atlante nastavili su sa sjajnim partijama u aprilu i ostvarili novu pobedu, uz solidan učinak srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića. Bogdanović nije imao svoje veče, ali je i pored toga postigao 14 poena i pomogao Hoksima da trijumfuju nad Orlandom, rezultatom 112:96.

Atlanta je ostvarila devetu pobjedu u posljednjih 11 utakmica i to pošto je vodila više od tri četvrtine.

Gosti su imali prednost samo na početku susreta, ali su "jastrebovi" preuzeli kontrolu sredinom prve deonice i onda u drugoj, koju su dobili rezultatom 38:24, rešili pitanje pobjednika.

Bogdanović je na parketu proveo nešto više od 31 minuta i za to vrijeme postigao 14 poena, imao četiri skoka i dve asistencije. Nekadašnji igrač Partizana, Fenerbahčea i Sakramenta slabo je šutirao (6/16 iz igre), a pogodio je tek dvije trojke iz sedam pokušaja.

Međutim, saigrači su učinili da se to ne osjeti previše na semaforu, a najefikasniji je bio Tre Јang sa 25 poena, pet skokova i sedam asistencija. Lu Vilijams je dodao 22, Erter 15, a Klint Kapela je uz 14 poena uhvatio čak 19 lopti.

Na drugoj strani, Entoni i Karter su imali po 17 poena.

Atlanta je na sjajnom četvrtom mjestu Istočne konferencije sa 32 pobjede i 26 poraza, dok je Medžik zakucan za dno tabele sa skorom 18-40.

Pobjede su još ostvarili Bruklin Netsi, Njujork Niksi, Los Anđeles Klipersi i Minesota Timbervulvsi.