latinica  ћирилица
22/04/2021 |  10:14 ⇒ 19:54 | Autor: RTRS

Dodik: Srbi najbolji narod; Nećemo ratovati, ali hoćemo razgovarati (VIDEO)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da Republika Srpska nikada nije imala značajniju posjetu od današnje posjete delegacije Srbije, predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je rekao da se saradnja Srpske i Srbije odvija u okviru specijalnih veza, zahvalivši Srbiji u Vučiću za pomoć i podršku.

- Ovo je najbolji period naše saradnje, zahvaljujući predsjedniku Vučiću Srpska može da se pohvali velikim projektima - rekao je on.

Dodik je naveo da je Vučića upoznao sa težnjama političkog Sarajeva za eliminacijom prava Srpske, te težnjama pomenutih političkih krugova da uspore razvoj Srpske.

On je istakao da ne stoje tvrdnje političkog Sarajeva i drugih da su predstavnici Srpske "genocidaši", te da su to nepristojne etikete.

- Njihova politika je slabljenje Srpske, ali to nećemo dozvoliti - jasan je Dodik.

Dodik je poručio da Republika Srpska želi mir, da neće voditi nikakve ratove i da nema takve planove, iako neki, kako je rekao, uporno pripisuju Srpskoj takve priče.

- Srbi su najbolji narod. Mi nećemo da ratujemo, ali hoćemo da razgovaramo - istakao je Dodik.

Dodik je istakao da niko neće ukinuti Republiku Srpsku, kako to planiraju oni koji se pozivaju na Islamsku deklaraciju.

On je poručio da Republika Srpska ostaje dosljedna poštovanju Dejtonskog sporazuma.

- Republika Srpska nema plan da izađe iz BiH, ali kako rade ovi iz Sarajeva, oni će nas istjerati - rekao je Dodik i dodao da je svaki projekat Srpske opstruisan iz Federacije BiH.