latinica  ћирилица
23/04/2021 |  17:48 ⇒ 21:11 | Autor: RTRS

Cvijanović: Srpska stabilna, ali je BiH nestabilna (VIDEO)

Predsjednica Republike Željka Cvijanović rekla je da je Srpska stabilna, ali da je nestabilna BiH, te da bi bilo daleko lakše da se živi u okruženju gdje se može osjetiti stabilnost na nekom širem terenu.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović je za Televiziju Prijedor istakla da je cilj republičke vlasti da i dalje povećava plate i da ima novac za krizne situacije.

Republika Srpska je stabilna, ali je BiH nestabilna i bilo bi daleko lakše da se živi u okruženju gdje se može osjetiti stabilnost na nekom širem terenu, kaže predsjednica Srpske, Željka Cvijanović. U ovakvoj državi se to ne može, dodaje, ako imate takvu ostrašćenost i ako postoje oni kojima u glavi stanuje rat.

- Mi u Republici Srpskoj nikome ne prijetimo. Hoćemo razvoj, normalan suživot i razgovor - istakla je Cvijanović.

Cilj republičke vlasti je da i dalje povećava plate i da ima novac za krizne situacije. Najavila je da će u narednom periodu biti povećane plate za zdravstvene radnike, prosvjetu i policiju, ali da se još pregovara na koji način.

- Idemo u tom pravcu i to ponovo pokazuje da i u teško vrijeme možemo da razmišljamo o povećanju plata. Pored ovih kategorija, moramo voditi računa o tome da se povećava standard ljudi koji rade u privatnom sektoru. I tu nalazimo određena rješenja - istakla je Cvijanović.

Јedna od važnijih investicija u Prijedoru biće dodatno poboljšavanje uslova u Gradskoj bolnici, i za pacijente i za zdravstvene radnike, rekla je predsjednica Srpske.

Dogovorena je i izgradnja vrtića, za šta je, kaže Željka Cvijanović, kao predsjednica Republike, posebno zainteresovana.

Ipak, prvi na redu su infrastrukturni projekti. Razvijajući Srpsku, ističe Cvijanović, mora se voditi računa da se infrastrukturni projekti realizuju širom Republike i da nijedna sredina ne bude izostavljena.