latinica  ћирилица
26/04/2021 |  09:51 ⇒ 09:59 | Autor: SRNA

Beograd: FEST od 7. do 16. maja

U Beogradu će od 7. do 16. maja biti održan Međunarodni filmski festival na kojem će biti prikazano sedamdesetak ostvarenja, rekao je danas gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Projekcije će biti organizovane u salama Centra Sava, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Sinepleks Galerije Beograd, a prodaja karata počinje danas u 12.00 časova.

Karl je rekao za RTS da će svečano otvaranje biti organizovano u Centru Sava, te dodao da trenutno zbog virusa korona nije poznato ko će sve od gostiju biti u Beogradu.

On je napomenuo da je slogan ovogodišnjeg FEST "Povratak u budućnost" i ukazao da bi to moglo da znači i povratak u bioskope koji su u vrijeme pandemije pretrpjeli ogromne gubite.

Karl je rekao da zbog vremenskog ograničenja zbog virusa korona neće biti predstava u kasnim večernjim terminima, već će projekcije biti završene do 21.00 čas.

FEST se održava su organizaciji Centra beogradskih festivala, pod pokroviteljstvom grada Beograda i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Biće održan uz poštovanje svih mjera Vlade Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona.