latinica  ћирилица
26/04/2021 |  13:33 ⇒ 20:37 | Autor: SRNA

Trebinje: Za predstojeće praznike rezervisano više od 50 odsto smještajnih kapaciteta (VIDEO)

U Trebinju je za predstojeće vaskršnje i prvomajske praznike rezervisano više od 50 odsto smještajnih kapaciteta, a najveći broj turista očekuje se iz BiH i Srbije, rekao je Srni samostalni stručni saradnik u gradskoj Turističkoj organizaciji Žarko Vico.
Trebinje (foto:GOTrebinje) -
Trebinje (foto:GOTrebinje)

Vico je naveo da je situacija zadovoljavajuća, ukoliko ne bude otkazivanja posjeta turista, te da će u Trebinju biti solidna popunjenost smještajnih kapaciteta za predstojeće praznike.

On je dodao da u Turističkoj organizaciji grada očekuju dobru turističku godinu, te podsjetio da je prošla godina zbog epidemije virusa korona bila teška, ali da je na kraju završena sa 42 odsto ostvarenog prometa u odnosu na 2019. godinu, što se prema parametrima Svjetske turističke organizacije smatra uspješnom godinom.

Vico je naveo da će i u ovoj godini biti nastavljene promotivne onlajn kampanje koje su se prošle godine pokazale kao uspješne.

On je rekao da je u završnoj fazi pregovora velika kampanja koja će biti fokusirana na tržišta BiH, Srbije i Crne Gore jer se i ove godine najviše gostiju očekuje iz tih zemalja.

- Planirano je da se različitim multimedijalnim sadržajima, internet kanalima, promocijom preko društvenih mreža, zakupom bilborda u većim gradovima ove tri države, te snimanjem video-spotova dopre do što većeg broja ljudi i da im predočimo da Trebinje ima šta da ponudi i da su dobrodošli - rekao je Vico.

Vico je podsjetio da je Gradska uprava Trebinje obezbijedila besplatno testiranje na virus korona zaposlenih u trebinjskim hotelima, kako bi se turistima obezbijedio bezbjedan boravak, te da je danas počela prva serija testiranja radnika da bi se spremno dočekali prvomajski i vaskršnji praznici.

On je pozvao građane Republike Srpske da mogućnost turističkih vaučera Vlade Republike Srpske iskoriste u Trebinju.