latinica  ћирилица
04/05/2021 |  16:43 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

Kovačević: Inckove kritike nisu utemeljene na argumentima i Dejtonskom sporazumu (AUDIO)

Kritike visokog predstavnika u BiH Valentina Incka prema Republici Srpskoj, Miloradu Dodiku i institucijama Srpske su stvari na koje smo već navikli, izjavio je Radovan Kovačević, savjetnik srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva Bih Milorada Dodika.


Radovan Kovačević -
Radovan Kovačević

- One nikada nisu utemeljene na argumentima, Dejtonskom sporazumu. Utemeljene su samo u njegovom odnosu prema Srpskoj, a on je očigledno takav kakav jeste u Sarajevu, a to je da Republika Srpska ne treba da postoji – izjavio je Kovačević za Radio Republike Srpske.

Kovačević je istakao da je to još jedan dokaz zbog čega je od izuzetnog značaja da Vlada i institicuije Srpske redovno podnose svoje izvještaje Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Kovačević je poručio da Srpska nastavlja svoju institucionalnu borbu za svoj ustavni položaj unutar Dejtonske BiH.

- Republika Srpska nastavlja na sve raspoložive načine da štiti svoju ustavnu poziciju na onaj način na koji je to Dejtonski sporazum propisao, bez obzira na političke želje nekog, da li visokog predstavnika ili bilo koga drugog iz Sarajeva ko na jedan flagrantan način očigledno vrši uticaj na visokog predstavnika – rekao je Kovačević.