latinica  ћирилица
05/05/2021 |  10:47 | Autor: SRNA

Pokrenuta kampanja "Gradimo turizam zajedno"

U Trebinju je pokrenuta kampanja "Gradimo turizam zajedno", s ciljem izgradnje partnerskih odnosa i smanjenja broja fizičkih lica koja iznajmljuju smještaj u sivoj zoni – van zakonskih okvira.
Trebinje (foto:GOTrebinje) -
Trebinje (foto:GOTrebinje)

Kampanju su pokrenuli gradsko Odjeljenje za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo i Turistička organizacija Trebinje.

Iz Turističke organizacije grada saopšteno je da će kampanja poseban akcenat staviti na fizička lica koja iznajmljuju sobe, apartmane ili kuće za odmor, a pritom ih nisu registrovala i samim tim obavljaju nelegalnu djelatnost, što podliježe sankcionisanju od nadležnih inspekcijskih organa, koji će u narednom periodu vršiti kontrole poslovanja ove grane turističke privrede.

Kako bi se ovim fizičkim licima pružila još jedna mogućnost da registruju svoju djelatnost, u okviru ove kampanje biće raspisan javni poziv na koji će moći da se jave zainteresovana lica i tako svoju djelatnost učine legalnom, a u skladu sa Zakonom o boravišnoj taksi i Zakonom o porezima i doprinosima i time izbjegnu potencijalne sankcije u narednom periodu.

- Kao potvrdu partnerskog odnosa, Turistička organizacija i nadležno Odjeljenje će kao podsticajnu mjeru za sva fizička lica koja odluče da registruju svoju djelatnost do 1. jula 2021. godine dodijeliti vaučere od 50 do 200 KM /zavisno o broju registrovanih kreveta/, koji će biti namijenjen za kupovinu opreme za hotelijerstvo - navodi se u saopštenju.

Fizička lica koja žele da registruju svoju djelatnost, kompletne informacije mogu dobiti svakim danom od 8.00 do 20.00 časova u Turističkom informativnom centru pored bašte "Platani" u Ulici Јovana Dučića bb ili na broj telefona 059/273-410.

Iz Turističke organizacije Trebinje navode da su kreirani i promotivno-informativni flajeri koji će biti dostupni u prostorijama Turističkog informativnog centra i Centra za usluge građanima, a jedan dio će kroz više namjenskih akcija biti podijeljen građanima.

- Kampanju `Gradimo turizam zajedno` obilježiće niz zanimljivih aktivnosti, a svakako će najveću pažnju privući prezentacija kompanije `HSS` iz Beograda, -lidera na polju centralizovanih rezervacionih sistema koji će, nakon potencijalnog otkupa licence i prolaska obuke zainteresovanih subjekata, biti dostupan u okviru sajta Turističke organizacije Trebinja - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da će na taj način svi registrovani objekti koji pružaju uslugu smještaja na području Trebinja dobiti potpuno besplatnu promociju i novi kanal prodaje uz najmanju proviziju na tržištu i uz niz pogodnosti i dodatnih poslovnih prilika.

Prezentacija će biti održana 10. maja u velikoj sali Gradske uprave Trebinje, u dva termina – u 10.00 i 11.00 časova, u trajanju od po 45 minuta.

- Zainteresovani se za učešće na prezentaciji mogu javiti lično svakim danom od 8.00 do 20.00 časova u Turističkom inrormativnom centru pored bašte `Platani`, na broj telefona 059/273-410 ili na imejl adresu: gotrebinje@gotrebinje.com - naveli su iz Turističke organizacije.

Planirano je da kampanja traje do kraja tekuće kalendarske godine uz kontinuiranu medijsku promociju i niz akcija koje će se realizovati po fazama.