latinica  ћирилица
08/05/2021 |  16:07 | Autor: Glas Srpske

Edenu Azaru odbrojani dani u "kraljevskom" klubu

Smijeh i šale sa fudbalerima Čelzija skupo će koštati Edena Azara koji je sam sebe stavio na transfer listu Real Madrida.

"Kraljevski" klub ekspresno je reagovao i otpisao 115 miliona evra plaćenog Belgijanca koji će ostati upamćen kao jedan od najvećih i najskupljih promašaja u istoriji kluba. Loše igre i mnoge probleme sa povredama začinio je nedopustivim ponašanjem poslije eliminacije u polufinalu Lige šampiona. Navijači, ali i članovi rukovodstva sa Florentinom Perezom na čelu već su odlučili, pa nemušto izvinjenje da mu je san bio da obuče dres Reala neće imati nikakvu težinu. Samo je pitanje koliko će Madriđani moći da izvuku novca za momka koji je u najboljim danima bio odmah iza Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, ali je umjesto dodatnog koraka naprijed sve krenulo naopako selidbom u prestonicu Španije.

Loša sezona, naročito u slučaju da Atletiko ili Barselona prvi prođu kroz cilj, loš Perezov eksperiment sa Superligom i pandemija virusa korona značajno su poljuljali najmoćniji klub svijeta koji finansijski ne stoji najbolje. Ipak, armiju "sosiosa" to ne interesuje, jer je ovaj klub napravljen da osvaja trofeje. Za njih će, po svemu sudeći, biti potreban ozbiljan remont, a već mjesecima se šuška da će bar šest, sedam igrača dobiti zahvalnicu tokom ljeta. Osim Azara, u grupu onih koji bi donijeli najveći profit spada defanzivac Rafael Varan, dok se može čuti da u klubu više ne računaju na Alvara Odriozolu, Iska, Marijana, Marsela, Gereta Bejla, Danija Sebaljosa, kao i srpskog napadača Luku Јovića. Perez bi bio srećan kada bi za sve njih dobio između 300 i 350 miliona evra, a osim toga značajno bi rasteretio budžet pošto većina nabrojanih ima enormne plate.

Pitanje je da li će baš za sve igrače naći kupce, ali će sigurno biti i dolazaka. Već je sve dogovoreno sa Davidom Alabom koji dolazi bez obeštećenja, ali se čekaju "kapitalci" poput Kilijana Mbapea i Erlinga Halanda.

Veliko je pitanje da li će neophodnu i najavljenu rekonstrukciju vršiti Zinedin Zidan ili neko drugi. Ugledna “Marka“ prenosi da je u slučaju odlaska Francuza klupi najbliži legendarni kapiten "kraljeva" Raul Gonzales Blanko. On se odlično pokazao vodeći drugi tim pa ne bi bilo iznenađenje da krene potpuno istim putem kao Zidan koji je takođe dobio priliku poslije sjajnog posla u Kastilji.