latinica  ћирилица
11/05/2021 |  09:24 | Autor: sputniknews.com

Serena neće na Olimpijske igre?

Američka teniserka Serena Vilijams razmišlja o tome da se ne pojavi na Olimpijskim igrama u Tokiju zbog restrikcija koje je izazvao virus korona.

Čelnici Olimpijskih igara u Tokiju su nedavno zabranili učesnicima prestižnog takmičenja da sa sobom u olimpijsko selo povedu članove porodice.

Vilijamsova, četvorostruka olimpijska šampionka u singlu i dublu, ističe da i dalje razmišlja o tome da li će doći u Tokio jer ne želi da se rastane od trogodišnje kćerke.

- Јoš se nije desilo da samo jedan dan ne budem sa njom, tako da mislim da je to dobar odgovor (na to da li će otići u Tokio). Mi smo najbolje drugarice - rekla je Serena Vilijams.

Najuspješnija teniserka u istoriji Igara se medijima obratila pred početak Mastersa u Rimu, što će joj biti prvi turnir još od Australijan opena u februaru.

- Dvije i po nedjelje sam trenirala kod Patrika (Muratoglua) na akademiji, a onda dosta na šljaci u SAD. Nekoliko nedjelja smo naporno trenirali, osjećam se dobro i nadam se da ću imati dobru nedjelju ovdje - dodala je 39-godišnjakinja iz Mičigena, kojoj će turnir u Rimu biti jedini na šljaci pred Rolan Garos.

Olimpijske igre počinju 23. jula, tako da Serena ima još vremena da odluči da li će uspjeti da izdrži da nekoliko nedjelja provede bez kćerke, ali, ako je suditi po ovoj izjavi, čuvenu Amerikanku nećemo gledati u Tokiju.