latinica  ћирилица
13/05/2021 |  10:10 ⇒ 04/02/2022 | 12:58 | Autor: SRNA

Vulić: Srpska ne smije dozvoliti da se zaboravi srpsko stradanje

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je Valentinu Incku da su "prošla vremena kada su visoki predstavnici donosili odluke kojima su se proglašavali zakoni što je pravni nikad viđeni nonsens".
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

Vulićeva je rekla da visoki predstavnik nije zakonodavac i da ne može uslovljavati zakonodavnu vlast, te da će o pitanjima iz nadležnosti Republike Srpske odlučivati izabrani i imenovani zvaničnici sa njene teritorije.

- Kao neko ko pripada budućoj generaciji, želim informisati Vas i OHR da mladi ne smiju zaboraviti prošlost već o njoj stalno govoriti i o istom informisati svoje naraštaje. Naše je da ne zaboravljamo! Republika Srpska ne smije dozvoliti da se zaboravi stradanje srpskih sinova i očeva samo zato što je to Vaš interes, gospodine Incko - naglasila je Vulićev.

Ona je naglasila da stanovnici Republike Srpske poštuju sve narode, spremni su za suživot što su i dokazali, jer u Republici Srpskoj nema niti jedan incident na nacionalnoj osnovi.

- Samim tim, najkorektnije bi bilo da se ugledate na nas, Srbe iz Republike Srpske i počnete poštovati sve narode u BiH, a ne ovo što činite, biti izaslanik bošnjačke, sarajevske elite čiji je cilj centralizacija BiH - istakla je Vulićeva reagujući na Inckovu izjava da je Srpska usvajanjem zaključaka u Narodnoj skupštini propustila, kako kaže, istorijsku šansu da prošlost ostavi iza sebe i da buduće generacije povedu u bolju i sigurniju budućnost.