latinica  ћирилица
13/05/2021 |  15:03 ⇒ 20:17 | Autor: SRNA

U petak oblačno, tokom dana mogući lokalni pljuskovi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u petak se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, a u većini krajeva mogući su povremeni lokalni pljuskovi.

Ujutru će biti promjenljivo do pretežno oblačno, na jugu uz kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana promjenljivo i nestabilno, uz smjenu perioda kiše i sunčanih intervala. Poslijepodne mogući pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Јutarnja temperatura vazduha između sedam i 12 stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha između 16 i 22 stepena Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je u BiH bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica jedan, Čemerno sedam, Ivan sedlo devet, Kalinovik, Nevesinje, Han Pijesak i Livno 10, Gacko, Sokolac i Sokolac 12, Sarajevo 14, Bileća, Rudo, Trebinje i Bugojno 15, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Foča, Drvar i Gradačac 16, Višegrad, Doboj, Zvornik, Šipovo, Mostar, Stolac i Tuzla 17, Novi Grad, Ribnik, Bihać i Zenica 18, Bijeljina, Neum i Sanski Most 19 stepeni Celzijusovih.

U Srpcu i Prijedoru je danas u 14.00 časova izmjerena temperatura 20 stepeni Celzijusovih, a Banjaluka je bila najtoplija sa 21 stepenom Celzijusovih. /