latinica  ћирилица
14/05/2021 |  15:37 | Autor: SRNA

Generalu Mladiću prije nekoliko dana pozlilo, imao vrtoglavice

General Ratko Mladić je fizički oronuo, jer ima mnogo bolesti, a prije nekoliko dana mu je pozlilo, imao je zdravstvenu krizu i vrtoglavice, potvrdili su njegov sin Darko Mladić i advokat Branko Lukić.
General Ratko Mladić - Foto: RTRS
General Ratko MladićFoto: RTRS

Darko Mladić rekao je da general nije mogao da se sjeti broja telefona svoje supruge, s kojom se čuje tri puta dnevno.

- General je sad u ponedjeljak /10. maja/ imao neku zdravstvenu krizu i vrtoglavice. Zvao me da me pita koji je broj telefona moje majke, nije mogao da se sjeti, a s njom se čuje po tri puta dnevno. On odavno nije za suđenje - rekao je Darko Mladić za TV "Pink".

Navodeći da će brzo doći 8. jun, za kada je zakazano izricanje pravosnažne presude, Darko Mladić ističe da general to neće moći da izdrži zdravstveno.

- Oni su rekli da bi on mogao da pobjegne u takvom zdravstvnom stanju. To je čovjek koji ne može da pređe 150 metara sam. To je cinično obrazloženje. General, čak i po njihovim nekim dokumentima, nije sposoban za suđenje. To se može pročitati - rekao je Darko Mladić.

On je podsjetio da je odbrana tražila da se general Mladić oslobodi po svim tačkama ili da se proces vrati na početak.

Mladićev advokat Branko Lukić rekao je da očekuje pozitivan ishod ukoliko se sve bude gledalo sa pravne strane.

- Јa ne volim da nagađam. Ukoliko se bude gledalo pravo, činjenica i dokazi, očekujemo povoljan ishod i da uskoro, Bože zdravlja, general sjedi ovde sa nama. Bilo bi bolje društvo. Ako je na sceni politika, onda znamo kako je to do sada radilo - rekao je Lukić.

On je dodao da je zdravstvno stanje Mladića veoma loše, da je fizički oronuo, ali da on to ne želi da prizna, jer je čovjek tvrdog duha.

- Ima mnogo bolesti, vrlo često ne može sam, ali bori se, nikada ne kuka, nikada se ne žali, tako da mi od njega ne možemo da čujemo u kakvom je stanju, nego znamo samo kada vidimo medicinsku dokumentaciju, u kojoj fazi je ta njegova zdravstvena katastrofa - rekao je Lukić.