latinica  ћирилица
15/05/2021 |  13:00 ⇒ 13:08 | Autor: SRNA

Prijedor: Služen pomen za 28 poginulih željezničara

Parastosom, polaganjem vijenaca, minutom ćutanja i uz prodoran zvuk željezničke sirene danas je odata počast željezničarima prijedorskog željezničkog čvora, koji su poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Prijedor-pomen - Foto: SRNA
Prijedor-pomenFoto: SRNA

Pomen ispred spomenika za 28 poginulih željezničara, koji su živote dali za odbranu Republike Srpske, služio je protonamjesnik Dragan Hrvaćanin.

Predsjednik Boračke organizacije željezničkog čvora Prijedor Milojica Rendić izjavio je novinarima da se svake godine u okviru obilježavanja Dana željezničara i krsne slave "Željeznica Republike Srpske" - Svetog Vasilija Ostroškog, na ovaj način obilježava sjećanje na poginule kolege.

Na ovaj dan mi se zajedno sa porodicama poginulih boraca prisjetimo kolega koji su u proteklom ratu dali svoje živote. Tako odajemo počast za njihovo junačko djelo", rekao je Rendić.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević istakao je da se ne može zaboraviti podnijeta žrtva željeznčara za odbranu Republike Srpske.

- Najmanje što se može učiniti je da čuvamo sjećanje na njihov podvig - rekao je Kovačević.

Vijence i cvijeće na spomen-ploču u krugu željezničke stanice položile su delegacije grada Prijedora, Boračke i Organizacije porodica poginulih boraca grada Prijedora, Željeznica Republike Srpske, te porodice i kolege poginulih željezničara.