latinica  ћирилица
16/05/2021 |  12:52 ⇒ 13:12 | Autor: TANЈUG

Brajant zvanično u Kući slavnih, uz njega Dankan i Garnet

Sa osam mjeseci odlaganja zbog pandemije, u subotu je na svečanosti u Springfildu u košarkašku Kuću slavnih primljena generacija 2020, u kojoj je posthumno i Kobi Brajant.

Priznanje ulaska u odabrano društvo preuzela je njegova udovica Vanesa Brajant, koja je na binu izašla u pratnji legendarnog Majkla DŽordana, uz skandiranje iz publike "Kobi! Kobi! Kobi!".

- Uvijek sam izbjegavala javno da hvalim svog muža jer mislim da je dovoljno toga dobijao od navijača, a neko ga je morao vraćati u stvarnost. Sigurna sam da se sad smije na nebu, jer ću ga upravo hvaliti u javnosti zbog njegovih postignuća na jednoj od najjavnijih pozornica. I dalje pobjeđuje - rekla je Vanesa, dok je uz nju stajao DŽordan suzdržavajući suze.

U Kuću slavnih uvedeni su i Kevin Garnet i Tim Dankan, Kobijevi veliki rivali na terenu.

- Cijenim te. Velika je čast ući u Kuću slavnih sa tobom i Kobijem - rekao je Garnet obraćajući se Dankanu, koji se osvrnuo na svoju karijeru i posebno zahvalio svom jedinom treneru u NBA karijeri - Gregu Popoviću, koji je zbog ove ceremonije propustio noćašnji meč San Antonija.

U klasi 2020. mjesto u Kući slavnih dobili su i treneri Rudi Tomjanović i Edi Saton, košarkašica Tamika Kečings, ženski košarkaški treneri Kim Mulki i Barbara Stevens i pokojni, dugogodišnji generalni sekretar FIBA Patrik Bauman.