latinica  ћирилица
16/05/2021 |  13:06 ⇒ 13:12 | Autor: RTRS

Zadovoljni i radnici i poslodavac - recept za uspjeh (VIDEO)

Od pojave pandemije virusa korona održati poslovanje postao je izazov za mnoge privrednike, pa tako i za Peru Јovića iz Ugljevika koji se bavi termoizolatorskim, krovopokrivačkim i limarskim radovima, te montažom specijalnih skela.
Radnici - Foto: RTRS
RadniciFoto: RTRS

Njegova firma ponovo se vraća na austrijsko tržište koje su zbog korone bili izgubili.

Prije dvadesetak godina Јović je otvorio limarsku radnju iz koje je izraslo preduzeće koje danas zapošljava 14 radnika.

Dio radnika trenutno je angažovan na remontu u ugljevičkoj Termoelektrani gdje rade na toplotnoj izolaciji kotla i turbine. U narednom periodu planiraju uložiti sredstva u nabavku novih mašina i zaštitne opreme za radnika jer rade na velikim visinama.

- U pandemiji je došlo do prekida odnosa sa firmom iz Austrije koja je nabavljala našu robu, ali smo ponovo pokrenuli razgovore i nadamo se da ćemo se ponovo naći na austrijskom tržištu - kaže Јović.

Radnici su zadovoljni što, bez obzira na pandemiju, posao ne trpi. Kvalitet njihovih proizvoda je i dalje ostao isti i to im je propusnica za nove poslove i povećanje obima proizvodnje.

Svi zaposleni pokazali su da imaju i veliko srce te da svojim malim gestom nekome mogu biti od pomoći koja život znači.

- Uključili smo se u humanu akciju u Ugljeviku - donaciju trombocita za našeg sugrađanina koji se liječi na VMA - kaže Јović.

Zadovoljan radnik doprinosi da posao ide naprijed i da se razvija, kaže Јović, koji svake godine svoje radnike i članove njihovih porodica vodi na odmor. Do sada su išli na Zlatibor, Јahorinu, Guču, a s obzirom da su svi zaposleni zaljubljenici u fudbal, odlazili su i na fudbalske utakmice.