latinica  ћирилица
09/06/2021 |  09:07 | Autor: RTS

Nejmar vodi Brazil na Mundijal, Argentina prokockala dva gola viška (VIDEO)

Fudbaleri Brazila pobijedili Paragvaj na gostovanju u šestom kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru i nastavili dominaciju, dok je Argentina ispustila dva gola prednosti u Kolumbiji. U ostalim mečevima Venecuela i Urugvaj su odigrali bez golova (0:0), dok je duel Čilea i Bolivije takođe završen remijem – 1:1.
Nejmar (Foto: Twitter/CBF_Futebol) -
Nejmar (Foto: Twitter/CBF_Futebol)

Brazil je osigurao prvo mjesto na tabeli pobjedom nad Paragvajcima, rezultatom 2:0.

Nejmar je ponovo predvodio "selesao" do trijumfa, šestog iz isto toliko utakmica, pa je Brazil jednom nogom već na Mundijalu u Kataru.

Napadač Pari Sen Žermena je u četvrtom minutu "otvorio" Paragvajce poslije jedne akcije i centaršuta sa desne strane, dok je u finišu Lukas Paketa potvrdio trijumf.

Nejmaru je ovo bio peti gol u kvalifikacijama od ukupno 16 koliko je dala njegova selekcija, a ukupno 66. u nacionalnom dresu, čime se dodatno primakao prvoplasiranom Peleu na vječnoj listi, koji ima 77.

Ekipa selektora Titea ubjedljivo vodi sa 18 bodova, čak šest više od drugoplasirane Argentine koja je odigrala 2:2 u Barankilji.

Ništa nije išlo ka tome jer je Mesijev tim poslije samo osam minuta imao dva gola viška – pogađali su Romero i Paredes, ali se sve preokrenulo u drugom poluvremenu. Luis Muriel je izjednačio sa penala, da bi srca "gaučosima" u posljednjim trenucima slomio Borha.

Kolumbija je tek peta sa osam bodova, koliko imaju i Urugvajci, koji nisu uspjeli da im pobjegnu jer su remizirali bez golova sa pretposljednjom Venecuelom.

Čile je takođe propustio da uhvati priključak zbog remija sa Bolivijom, te sada zauzima sedmu poziciju sa samo šest bodova.