X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Đurđevdanci
U susret Đurđevdanskom festivalu 2017
Đurđevdanci
10:40
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED

O EMISIЈI
Đurđevdanci

Najznačajniji i najdugovječniji festival dječije pjesme u Republici Srpskoj, a i šire, “Đurđevdanski festival”, u prvi plan stavlja pjesme i njihove autore. Podjednaku šansu daje autorima, koji se profesionalno bave muzikom i amaterima. Od pokretanja festivala, 1994. godine, do danas brojni autori ostavili su značajan trag na festivalu i pjesme koje će djeca još dugo pjevati. Neke od tih pjesama ušle su i u školske udžbenike.

Iako su autori pjesama u prvom planu, mali pjevači, koji izvode te pjesme, imaju vrlo značajnu ulogu na "Đurđevdanskom festivalu", jer od njih najviše zavisi da li će se pjesma dopasti publici. U novom serijalu emisija “Novi Đurđevdanci” donosimo detalje sa audicija za izvođače, koje su održane u Mrkonjić Gradu, Banjaluci, Trebinju, Doboju, Bijeljini i Istočnom Sarajevu. Na putu po Republici Srpskoj, ekipu "Đurđevdanskog festivala" predvodio je uvijek raspoloženi Nidžo Radoznalac, koji je, družeći se sa mališanima, nastojao da im otkloni tremu i da ih opusti prije nastupa pred žirijem.

Dok idemo u susret “Đurđevdanskom festivalu dječije pjesme 2017.”, pogledajte kako su tekle pripreme i kako su se predstavile buduće "Đurđevdanske zvjezdice".

Redakcija: Zabavni program

Kontakt: