latinica  ћирилица
18/05/2014 |  16:07 | Autor: RTRS

U većini zdravstvenih ustanova stanje stabilno

U većini zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj stanje je stabilno, osim u domovima zdravlja u Šamcu i Doboju, gdje se u skladu sa njihovim iskazanim potrebama doprema pomoć, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.
Francuski kardiolozi tvrde: Holesterol ipak ne začepljuje arterije? - Foto: Guliver/Getty Images
Francuski kardiolozi tvrde: Holesterol ipak ne začepljuje arterije?Foto: Guliver/Getty Images

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske u stalnom kontaktu sa svim zdravstvenim ustanovama iz poplavljenih područja.

Koordinišu se aktivnosti između zdravstvenih ustanova u vezi sa obezbjeđenjem lijekova i sanitetskog materijala, transporta pacijenata do bolnica, kao i aktivnosti u vezi sa dezinfekcijom, dezinsekcijom i deratizacijom objekata u kojima se voda povukla.

Ministarstvo zajedno sa zdravstvenim ustanovama iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske i Srbije, kao i hemodijaliznim centrima iz Srpske aktivno prati stanje i koordiniše smještaj i terapiju pacijenata, koji su na hemodijalizi.

Iz resornog ministarstva apeluju na građane koji prikupljaju pomoć za ugrožene dijelove Republike Srpske da ne donose lijekove i medicinska sredstva kao donacije, jer se zbog nemogućnosti provjere kvaliteta i porijekla lijekova ne može garantovati bezbjednost njihove upotrebe.