X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
18/05/2014 |  17:34 | Izvor: SRNA

DOBOЈ - Pomoć Bolnici neprestano stiže

Bolnica "Sveti apostol Luka" u Doboju trenutno je snabdjevena lijekovima i svim potrebnim sredstvima za rad, rekla je Srni portparol ove zdravstvene ustanove Sonja Vulić. "Bolnica raspolaže sa dovoljnim količinama hrane i vode, kako za radnike, tako i za pacijente. Јedino u čemu oskudijevamo su pelene za bebe i odrasle", navela je Vulićeva. Prema njenim riječima, u bolnicu stalno pristižu donacije.

Ona je istakla da se proces rada odvija normalno, da su sve službe "pokrivene" potrebnim kadrom - ljekarima, medicinskim sestrama i pomoćnim osobljem, a na raspolaganju su svi smještajni kapaciteti ove ustanove.

Vulićeva je naglasila da je dobojska bolnica u stalnoj komunikaciji sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, gradskim Kriznim štabom i Crvenim krstom.

Prema njenim riječima, direktor Bolnice Vlado Đurđević je na osnovu zakonskih ovlašćenja danas donio odluku o mjerama za sprečavanje svih zaraznih bolesti i infekcija, tako da je pojačano snabdijevanje odgovarajućih preparata, kao i timovi i osoblje u Infektivnoj službi.

Tim povodom dodatno je uspostavljena i komunikacija sa Kliničkim centrom Banjaluka, bolnicom Tešanj i Univerzitetskim-kliničkim centrom Tuzla.

Vujićeva je navela da su u samoj bolnici na snazi pojačane mjere dezinfekcije i sterilizacije.