latinica  ћирилица
04/06/2014 |  07:55 | Autor: RTRS

Tibetanska gljiva

Ljekovita tibetanska gljiva je veoma rijetka gljiva iz Indije

Posljednjih nekoliko godina intenzivno je ispitivana u Njemačkoj i mnogi stručnjaci se slažu da odlično djeluje kao prevencija u očuvanju zdravlja, te efikasno djeluje na mnoge bolesti.

Gljivu su odgajili tibetanski monasi.

Iako je ova gljiva veoma rijetka, zbog svoje ljekovitosti, može se kupiti čak i na našem području u bolje snabdejvenim prodavnicama.

Slijede njene osnovne karakteristike:


- Pomaže kod bolesti srca i oboljelih srčanih krvnih sudova, razgrađuje holesterol u krvnim sudovima.
- Reguliše probleme žuči, čisti žučne kanale, dvanaestopalačno crijevo i razgrađuje žučni kamen
- Prirodno je sredstvo za potenciju kod žena i muškaraca
- Sama gljiva stvara antibiotike i liječi upaljena mjesta u organizmu
- Reguliše krvni pritisak
- Poboljšava rad bubrega i kontroliše mokraćne puteve
- Zadržava metastaze i njihov dalji razvoj
- Sprečava brzo starenje.
- Smanjuje osjećaj zamora usljed stresa.
- Posjeduje sve vitamine neophodne za život

Način pripreme


Prelije se količina od dvije supene kašike, oprane gljive sa 1/4 l nekuvanog mlijeka 1,5% (upotrijebiti samo H-mlijeko). Nakon 24 časa ocijedi se mlijeko kroz plastičnu četku (nikada ne koristiti metalnu četku ili kašiku). Procijeđeno mlijeko je gotovo za piće.

Gljiva se zatim dobro opere pod tekućom vodom i vrati u opranu posudu. Prelije se ponovo mlijekom. Posuda se drži pokrivena na sobnoj temperaturi. NIKADA u frižideru.

Mlijeko se pije 20 dana uvijek uveče, prije spavanja. Nakon 20 dana uslijedi pauza od 10 dana. Kura se ponavlja sve do nastupanja poboljšanja.

Ako se gljiva ne prelije mlijekom, pocrni i nakon 24 časa gubi svoju moć liječenja. Dakle, i tokom pauze od 10 dana, gljiva se redovno pere i prelijeva mlijekom. Zdrava gljiva se udvostruči za 17 dana. Možete je poloviti i dati prijateljima i rođacima. Nakon ispakivanja  potrebno je odmah promijeniti mlijeko.

Јedna kura traje 20 dana, zatim 10 dana pauza. Kura mora da se ponovi barem 3 puta.

Gljivu je donio profesor Sokolovski, s univerzitetske klinike u Glewitz-u (Poljska), koji je radio 5 godina u Indiji. Obolio je od raka jetre i liječili su ga monasi ovom gljivom. Vratio se iz Indije 1997. god. i prilikom povratka je zamolio da mu daju komad gljive.

Izvor: Portal Stetoskop